“We hebben nu een vergadering 'nieuwe stijl' gehad en dat ging goed.”

Teamtraining

Je geeft leiding aan een team met mensen die elkaar zouden moeten kunnen aanvullen. Toch gaat ieder vooral zijn eigen weg en is er weinig synergie. In mijn werk kom ik veel teams tegen waarin mensen worden opgeslokt door de waan van de dag. Want wat kan je worden geleefd door spoedorders van een grote klant, door deadlines en door hoge doelen. Telkens is het weer gaaf om te ontdekken wat het effect is wanneer een team de tijd krijgt om stil te staan en te reflecteren: verbinding, nieuwe inspiratie en heldere doelen! Wegwijs in Talent helpt teams groeien.

Teamtraining richt zich niet alleen op het zichtbare gedrag van teams (zoals kennis en vaardigheden), want dat is slechts het topje van de ijsberg! Het is zo belangrijk om stil te staan bij zaken die minder zichtbaar zijn: de onderstroom in het team en de unieke talenten, behoeftes en belemmeringen van elk teamlid. Als we daar ruimte en aandacht aan geven ontstaat er wederzijds begrip, echtheid, eigenaarschap en vaak ook intrinsieke betrokkenheid bij elkaar. Zo bouw je aan het fundament van een team en creëer je voorwaarden voor groei en verandering.

Regelmatig zie ik teams waarin mensen jarenlang hebben samengewerkt vanuit een vast patroon. Dit patroon is vaak gebaseerd op ervaringen uit het verleden die niet zijn uitgesproken of afgehecht. Er wordt op elkaar gereageerd vanuit angst of vanuit aannames over de ander. Dit kan in de praktijk leiden tot afstandelijkheid of een gevoel van wantrouwen tegenover de ander(en). Mensen ervaren het team dan als ‘los zand’ en zoeken hun houvast niet bij elkaar, maar in kennis, ervaring of status.

Toon prijzen >

Teamtraining

max 10 pers.
  • met 2e trainer/acteur voor rollenspellen
  • op locatie (kosten opdrachtgever)
  • per dag

€1500,- excl. btw

In deze training ligt de nadruk verbinding en zelfinzicht. Praktisch en ook diepgaand.

Uit de praktijk: onlangs begeleidde ik samen met mijn collega een managementteam waarvan de deelnemers het zo druk hadden met 'overleven' in het groeiende productiebedrijf, dat ze geen oog meer hadden voor elkaar. Met eenvoudige oefeningen werden de managers uitgedaagd om echt naar elkaar te luisteren, eigen moeite te delen en wensen in de samenwerking uit te spreken. Er ontstond wederzijds begrip, herwaardering van collega's en een nieuwe bereidheid om samen te werken. Vanuit deze mooie basis konden we verder bouwen.

Wat leer je

  • Inzicht in ieders toegevoegde waarde en teamrol
  • Teamidentiteit
  • Verbinding maken met elkaar
  • Reflectie op eigen casussen

Voor wie

  • Tijdelijke teams
  • Nieuwe teams
  • Bestaande teams

Heb je nog vragen over deze training?

Gratis tips ontvangen?

Laat hier je mailadres achter en ontvang een paar keer per jaar tips voor meer succes in jouw loopbaan. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Wegwijs in Talent

Nadja Ottens
info@wegwijsintalent.nl 
06-55883403

BTW nr. NL001401520B79
KvK nr. 53065131

© 2020  Wegwijs in Talent
(Alle rechten voorbehouden)

 

webdesign: Studio Sandra Gortemaker | Fotografie: Fotograaf Ilse