Skip to main content

Wie heeft je geïnspireerd in jouw loopbaan?

inspiratie

Inspiratie is één van de thema’s die vaak aan de orde komt in een loopbaantraject. We kunnen bij verschillende bronnen inspiratie vinden: mensen, de natuur, geloof of muziek.  Een mooie vraag om eens voor jezelf bij stil te staan is: “wie heeft jou geïnspireerd in jouw loopbaan?”

Zijn er mensen die je hebben geraakt door hoe ze in het leven of in het werk staan, door wat ze hebben gezegd of gedaan of hoe ze zijn omgegaan met een lastige situatie? Deze vraag voor jullie heeft ons als loopbaancoaches getriggerd er zelf ook weer eens over na te denken.

Met een glimlach

Eline: Mijn overgrootoma had tot haar 92ste een eigen winkeltje. Elke dag opende ze weer met een glimlach de deur, ontving ze klanten en verkocht ze haar spullen. De winkel was tegelijkertijd ook een gezellige buurtkamer, mensen ontmoetten elkaar daar en mijn overgrootoma wist precies hoe het met de klanten ging. Het was hard werken en niet altijd makkelijk, maar zelfs door meerdere inbraken en overvallen liet mijn oma zich niet stoppen. Genieten van je werk en tegelijkertijd omzien naar anderen, dat is wat mij inspireert in het verhaal van mijn overgrootoma.

Doorzetten

Ik weet niet of ik ook tot mijn 92ste wil blijven werken, maar zolang ik geniet van mijn werk en anderen kan begeleiden in het vinden van hun ‘winkeltje’ dan word ik daar heel gelukkig van. Dat betekent soms ook doorzetten, want ook mijn loopbaan zit vol met ups en downs. Maar zolang ik elke dag met een glimlach de deur open kan doen en mensen kan helpen dan ga ik daar zeker nog heel lang mee door!

Zin in mijn werk

Nadja: Inspiratiebronnen in mijn loopbaan zijn de mensen die ik mag begeleiden. In ons leven zien we vaak maar een klein stukje van wie iemand is: zoals alleen het topje van de ijsberg zichtbaar is boven de waterspiegel. Het grootste gedeelte is niet zichtbaar en bevindt zich ‘onder water’, bijvoorbeeld wat iemand denkt, vindt en wil. Het inspireert mij om met mensen op zoek te gaan naar de schatten onder water, zoals verborgen kwaliteiten, verlangens en overtuigingen. Daarin liggen vaak de antwoorden waar iemand naar op zoek is in een loopbaantraject. Het geeft mij inspiratie en energie als mensen met deze antwoorden weer nieuw perspectief krijgen in hun werk. Dat maakt dat ik elke keer weer met zin naar mijn werk kom!

En jij?

En jij? Wie heeft jou geïnspireerd? We lezen het graag in de comments! Wil je met ons in gesprek over inspiratie in jouw loopbaan? Plan dan zelf een afspraak voor een gratis kennismaking in onze agenda. Je bent van harte welkom!


Lees ook deze blogs:

  • Stressklachten? Ga wandelen!
  • Paardencoaching: verslag uit de praktijk
  • In beweging komen in je loopbaan
  • Je zou toch verwachten van een loopbaancoach dat ze empathisch is?
  • Uitgegroeid in je huidige baan?
  • Vakantielessen meenemen naar het komend seizoen?
  • Ik wens je vertraging!
  • Liefdewerk
  • Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?
  • Waar krijg jij energie van?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.