Skip to main content

“Door de gesprekken met Nadja, haar inlevingsvermogen, praktische oefeningen en de aanmoediging om stap voor stap een stukje verder te komen heb ik een droom, die ver weg was gestopt, waargemaakt”

Outplacement

Geef jij jouw werknemers de ruimte om een nieuwe uitdaging te vinden? Wij begeleiden professionals naar een werkplek waar hun kennis, ambitie en persoonlijke drijfveren volledig tot hun recht komen.

Outplacement richt zich tot medewerkers van jouw bedrijf die hun loopbaan buiten de organisatie zullen vervolgen. Hoe help je hen bij de verwerking van het nadere afscheid? En hoe help je hen bij het vinden van een nieuwe werkplek? Outplacement vraagt om persoonlijke aandacht èn ervaring in het sollicitatieproces. Dat is precies waar Wegwijs in Talent goed in is: door oprechte aandacht voor mensen hen te helpen bij het vinden van een passende baan.

Regelmatig ontmoet ik mensen die niet weten waar ze moeten beginnen met solliciteren. Dit leidt in de praktijk tot het volgende probleem: ze vinden niet de baan die bij hen past. Wij helpen hen daarbij. Outplacement begint met het beantwoorden van de loopbaanvragen “wie ben ik?”, “wat kan ik?” en “wat wil ik?”. Vervolgens bieden wij de handvatten om relevant werk te vinden, maar ook om nieuwe werkgevers te overtuigen van iemands kwaliteiten.

Tijdens een outplacementtraject ligt de nadruk op zelfinzicht en positionering op de arbeidsmarkt. Bewustwording van de eigen wensen en talenten, leren solliciteren én gericht op zoek gaan naar functie en omgeving waarin iemand tot zijn recht komt. Daar zijn allerlei oefeningen en technieken voor. Bewezen doeltreffend.

Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat een ander beweegt en wil de mensen helpen werk te vinden waar zij plezier uit halen. Jarenlang werkte ik in de werving & selectie, dagelijks beoordeelde ik sollicitatiebrieven en voerde ik sollicitatiegesprekken. Deze kennis en ervaring zet ik in om anderen aan een baan te helpen waar ze blij van worden.

Toon prijzen >

Verkort outplacement

 • 6 gesprekken van 1,5 uur
 • huiswerkopdrachten
 • online testen

zakelijk tarief €1260,- excl. btw

particulier tarief €1260,- incl. btw

Outplacementtraject

 • 9 gesprekken van 1,5 uur
 • huiswerkopdrachten
 • online testen

zakelijk tarief €1890 excl. btw

particulier tarief €1890,- incl. btw

Outplacement verdiepen + borgen

 • 12 gesprekken van 1,5 uur
 • huiswerkopdrachten
 • online testen

zakelijk tarief €2520 excl. btw

particulier tarief €2520,- incl. btw

Met een persoonlijke en effectieve begeleiding versoepelt en versnelt Wegwijs in Talent het traject van werk naar werk.

Laatst begeleidde ik de directeur van een kleine welzijnsorganisatie. Vanuit passie en verantwoordelijkheidsgevoel had hij jarenlang het voortouw genomen in de zaak waar hij voor stond.  Al vroeg in het traject kwam hij tot het inzicht dat de eindverantwoordelijkheid van ‘eerste man zijn’ hem te veel energie kostte. Best verwarrend, omdat iedereen vond dat hij uitermate geschikt was voor deze rol. Dit verschil tussen iets goed kunnen, maar het niet (meer) willen komt vaker voor bij mensen in de tweede helft hun loopbaan. Een belangrijk inzicht, want deze (inmiddels ex-) directeur zit nu met veel genoegen in een rol die beter hem meer energie geeft: die van teamleider bij een grotere organisatie.

Wat leer je

 • Zelfinzicht: wie ben je, wat wil je en wat kun je?
 • Gespreksvaardigheden: hoe kom je over?
 • Solliciteren en netwerken: hoe vind jij een baan die bij jou past?

Voor wie

 • Medewerkers die met hun werkgever afspreken om hun loopbaan elders te vervolgen
 • Medewerkers die te maken hebben met ontslag

Heb je nog vragen over outplacement?