Over ons

Wie is Nadja?

Ik ben zelfstandig loopbaancoach en trainer in Zwolle. Iemand die van mensen houdt en hen wil helpen zich te ontwikkelen. Een enthousiaste vragensteller. Met een verfrissende blik. Maar vooral iemand die met kwartjes naar klanten gooit, omdat ik het supergaaf vind als er ééntje valt.

Dit deed ik eerst

Jarenlang werkte ik in de werving- en selectie. Daar kon ik lang mijn ei kwijt in het vinden van passend werk voor interessante mensen. Ik sprak heel veel verschillende mensen en dat intrigeerde mij: wat motiveert hen om bepaald werk te doen?

Veel mensen doen dingen, omdat ze dat moeten doen. Durven niet zelf te kiezen. Regelmatig ontmoet ik mensen die in hun hoofd rondjes draaien, blijven malen, zonder te weten wat de juiste afslag is. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Maar ik ontmoet ook mensen die durven te zeggen: ‘Joh, maar als je dit zoekt moet je mij niet hebben.’ Mensen die zichzelf kunnen zijn. Dat is zo verfrissend, dat gun ik jou ook.


Nu doe ik wat ik wil

Daarom koos ik in 2003 voor de opleiding tot loopbaancoach. Iedereen heeft namelijk bepaalde talenten en mensen die het lastig vinden om ze te vinden wil ik helpen. Wat is jouw echte talent? Wat is aangeleerd? En wat zit echt in je? Wat wil jij ècht doen?
Ik heb eenzelfde zoektocht doorlopen. Keurig meldde ik mij jarenlang tijdens werktijden op kantoor, om vervolgens te doen wat ik dacht dat een ander van mij verwachtte. Nu doe ik wat ik zelf wil: andere mensen wegwijs maken in hun talenten.

Wie is Eline?

Samen met Nadja werk ik als loopbaancoach bij Wegwijs in Talent. Ik ben nieuwsgierig naar wie mensen zijn, wat ze doen en waarom ze dat doen. Ik ben enthousiast, bied een luisterend oor en werk oplossingsgericht. Ik motiveer je om verder te ontwikkelen en het beste uit jezelf halen. Ik coach graag mensen die actief aan de slag willen met hun loopbaan. Door mijn kritische blik en oprechte interesse kom jij tot concrete inzichten en kun je met meer plezier je loopbaan verder vorm geven.

Dit deed ik eerst

Toen ik 15 was besloot ik mijn eerste  stap in mijn loopbaan te zetten. Ik maakte de overstap van de derde klas VWO, naar MBO SPW-Jeugdzorg. Docenten zeiden: ‘Je vergooit je verstand.’ Maar ik was (eigen)wijs en overtuigd dat ik met mensen wou werken en dat dit de juiste stap was.

Daarna deed ik de PABO, Master SEN en werkte ik 5 jaar als leerkracht op een basisschool. Na deze jaren ontdekte ik dat ik er geen energie meer uit haalde, maar welke kant kan je op met je PABO diploma? Mensen om mij heen zeiden: ‘Eenmaal een juf, altijd een juf.’

Ik geloofde daar niet in en ging samen met mijn coach op zoek naar andere loopbaanmogelijkheden. Zo kwam ik terecht in het bedrijfsleven, werkte als accountmanager en volgde de opleiding tot loopbaanprofessional.  

Nu doe ik wat ik wil

Verschillende mensen hebben mij aangemoedigd om keuzes te maken in mijn loopbaan. Ik geloof dat iedereen baat kan hebben bij een aanmoediger/coach.

Niet omdat jij een probleem hebt, maar omdat je altijd kunt blijven leren en ontwikkelen en dat doe je samen. Wie ben je, wat kun je en wat wil je? De antwoorden op deze vragen hebben mij geholpen in mijn loopbaan.

Door gesprekken, opdrachten of een assessment help ik je graag om wegwijs te worden in jouw loopbaan.

Voor wie?

Nadja: “Vraag me niet hoe, maar mijn doelgroep vond mij. Het is geen stappenplan dat ik volg, geen trucje dat ik beheers, maar volgens mij is het mijn oprechte interesse die klanten aanspreekt. Alleen als er een klik is zijn wij geschikt als coach of trainer. Hoe we vervolgens werken is maatwerk, afhankelijk van de mens en de situatie. Dat betekent dat het tempo van een traject afhankelijk is van de agenda en de energie van de ander. Soms gaat het om zorgen voor jezelf, soms over ambitie. Iedereen is uniek. Dat maakt ons werk zo boeiend.

Als je wilt, maken wij vrijblijvend kennis. Dan laten wij wat van onszelf zien en jij van jou. En als het klikt, dan maken wij jou wegwijs in jouw talent”.

Wil je weten of wij een klik hebben? 

Gratis tips ontvangen?

Laat hier je mailadres achter en ontvang een paar keer per jaar tips voor meer succes in jouw loopbaan. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Wegwijs in Talent

Nadja Ottens
info@wegwijsintalent.nl 
06-55883403

BTW nr. NL001401520B79
KvK nr. 53065131

© 2020  Wegwijs in Talent
(Alle rechten voorbehouden)

 

webdesign: Studio Sandra Gortemaker | Fotografie: Fotograaf Ilse