De waarde van vrijwilligerswerk

Naast een betaalde baan je inzetten voor de maatschappij. De één heeft er geen tijd voor, een ander heeft er nog nooit over nagedacht en er zijn mensen voor wie het doen van vrijwilligerswerk vanzelfsprekend is. Waarom zou je het doen? Welke waarde heeft het? En als je vrijwilligerswerk doet, zet je dat dan op je cv?

Wegwijs in Talent 10 jaar

Wegwijs in Talent bestaat 10 jaar!

Feest! In augustus 2021 bestaat Wegwijs in Talent 10 jaar! Wat ben ik dankbaar voor alle opdrachtgevers die hun medewerkers aan mij hebben toevertrouwd en aan een ieder met wie ik een stukje mocht oplopen in hun loopbaan! Het is en was een feest om voor jullie te mogen werken. Wat hebben jullie een stappen gezet en vaak mooie resultaten behaald!

Loopbaan in beeld: van Beleidsontwikkelaar tot Miss TuinBoon!

Op de akker van haar prachtige bedrijf in het Drentse Gees krijg ik een rondleiding langs bedden met kruiden en vakken waar groenten en bloeiers later dit jaar zullen worden geoogst.

Carrière opties

Wat is de beste stap in mijn carrière?

Is dit een vraag die jou ook bezighoudt? Spreek je regelmatig over dit onderwerp met jouw partner, familie, vrienden, collega’s of je leidinggevende? Mensen die jou goed kennen, van harte met je willen meedenken, maar ook adviezen geven waardoor je soms gaat twijfelen?

Nieuwe baan

Hoe vind ik een baan die bij mij past?

Met deze vraag kwam een vlotte veertiger een maand of vijf geleden bij mij op kantoor. Hij was na zijn studie blijven werken in het bedrijf waar hij zijn afstudeeronderzoek had gedaan.

Stilstaan en de Stille Week

Deze week is de Stille Week. Christenen staan stil bij het lijden van Jezus. Er wordt deze week stilgestaan bij de pijn en het lijden van Jezus tijdens de geseling en kruisiging op Goede Vrijdag en de rouw en het verdriet van de vrouwen bij zijn graf op Stille Zaterdag. Een week om stil te staan, te vertragen en te verdiepen.

solliciteren in lockdown

10 tips bij solliciteren in Coronatijd

Tijdens deze lange Lockdown, waarin we thuiswerken en maximaal één persoon per dag mogen ontvangen, kan het vinden van een nieuwe baan extra moeilijk zijn. Toch draait de arbeidsmarkt ook nu nog steeds door!

Wat zit er tussen kracht en kwetsbaarheid?

Vorig jaar kwam ze bij me voor een loopbaantraject. Een krachtige professional, zich bewust van haar waarde in het vakgebied. Communicatief vaardig, stevig en vlot in haar denken en spreken.

Maak van je droom een doel

Wat als je droom zomaar uitkomt?

In mei 2019 schreef ik een blog over het hartsverlangen van mijn dochter om ooit in haar leven te kunnen genieten van een eigen paard. Het serieus nemen van deze droom, door haarzelf en door mij, bleek achteraf een belangrijk keerpunt te zijn!

Wegwijs in Talent loopbaancoaching

Hoe schoonheid kan voortkomen uit ‘imperfectie’…

Onlangs was ik een inleiding aan het voorbereiden voor vrijwilligerswerk dat ik doe, toen The Butterfly Circus in mijn gedachten kwam. Ik bekeek deze korte film en was opnieuw geraakt,

Gratis tips ontvangen?

Laat hier je mailadres achter en ontvang een paar keer per jaar tips voor meer succes in jouw loopbaan. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Wegwijs in Talent

Nadja Ottens
info@wegwijsintalent.nl 
06-55883403

BTW nr. NL001401520B79
KvK nr. 53065131

© 2020  Wegwijs in Talent
(Alle rechten voorbehouden)

 

webdesign: Studio Sandra Gortemaker | Fotografie: Fotograaf Ilse