Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?

Er is een overvloed aan vacatures, dat is niks nieuws. Als je een nieuwe baan zoekt dan heb je het voor het uitkiezen! Op LinkedIn krijg je regelmatig berichtjes van recruiters, de kranten staan vol met vacatures en op social media lijkt elk bedrijf wel een vacature te hebben die bij jou zou kunnen passen. Genoeg te kiezen, maar hoe kies je de juiste vacature?

Waar krijg jij energie van?

Een gezonde energiehuishouding is heel belangrijk, zowel in je werk als in je leven. Eén van de zaken die we vaak in kaart brengen in een loopbaantraject is wat energiebrengers en energievreters zijn. Als je dat voor jezelf helder hebt, kan je vervolgens kiezen waar je aandacht aan wilt schenken en welke dingen je misschien meer mag loslaten. Een belangrijke sleutel om dagelijks plezier van te hebben! Voor Eline en Nadja aanleiding om ons zelf eens af te vragen waar we energie van krijgen.

inspiratie

Wie heeft je geïnspireerd in jouw loopbaan?

Inspiratie is één van de thema’s die vaak aan de orde komt in een loopbaantraject. We kunnen bij verschillende bronnen inspiratie vinden: mensen, de natuur, geloof of muziek.  Een mooie vraag om eens voor jezelf bij stil te staan is: “wie heeft jou geïnspireerd in jouw loopbaan?”

De waarde van vrijwilligerswerk

Naast een betaalde baan je inzetten voor de maatschappij. De één heeft er geen tijd voor, een ander heeft er nog nooit over nagedacht en er zijn mensen voor wie het doen van vrijwilligerswerk vanzelfsprekend is. Waarom zou je het doen? Welke waarde heeft het? En als je vrijwilligerswerk doet, zet je dat dan op je cv?

Wegwijs in Talent 10 jaar

Wegwijs in Talent bestaat 10 jaar!

Feest! In augustus 2021 bestaat Wegwijs in Talent 10 jaar! Wat ben ik dankbaar voor alle opdrachtgevers die hun medewerkers aan mij hebben toevertrouwd en aan een ieder met wie ik een stukje mocht oplopen in hun loopbaan! Het is en was een feest om voor jullie te mogen werken. Wat hebben jullie een stappen gezet en vaak mooie resultaten behaald!

Loopbaan in beeld: van Beleidsontwikkelaar tot Miss TuinBoon!

Op de akker van haar prachtige bedrijf in het Drentse Gees krijg ik een rondleiding langs bedden met kruiden en vakken waar groenten en bloeiers later dit jaar zullen worden geoogst.

Carrière opties

Wat is de beste stap in mijn carrière?

Is dit een vraag die jou ook bezighoudt? Spreek je regelmatig over dit onderwerp met jouw partner, familie, vrienden, collega’s of je leidinggevende? Mensen die jou goed kennen, van harte met je willen meedenken, maar ook adviezen geven waardoor je soms gaat twijfelen?

Nieuwe baan

Hoe vind ik een baan die bij mij past?

Met deze vraag kwam een vlotte veertiger een maand of vijf geleden bij mij op kantoor. Hij was na zijn studie blijven werken in het bedrijf waar hij zijn afstudeeronderzoek had gedaan.

Stilstaan en de Stille Week

Deze week is de Stille Week. Christenen staan stil bij het lijden van Jezus. Er wordt deze week stilgestaan bij de pijn en het lijden van Jezus tijdens de geseling en kruisiging op Goede Vrijdag en de rouw en het verdriet van de vrouwen bij zijn graf op Stille Zaterdag. Een week om stil te staan, te vertragen en te verdiepen.

solliciteren in lockdown

10 tips bij solliciteren in Coronatijd

Tijdens deze lange Lockdown, waarin we thuiswerken en maximaal één persoon per dag mogen ontvangen, kan het vinden van een nieuwe baan extra moeilijk zijn. Toch draait de arbeidsmarkt ook nu nog steeds door!

Gratis tips ontvangen?

Laat hier je mailadres achter en ontvang een paar keer per jaar tips voor meer succes in jouw loopbaan. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Wegwijs in Talent

Nadja Ottens
info@wegwijsintalent.nl 
06-55883403

BTW nr. NL001401520B79
KvK nr. 53065131

© 2020  Wegwijs in Talent
(Alle rechten voorbehouden)

 

webdesign: Studio Sandra Gortemaker | Fotografie: Fotograaf Ilse