10 tips bij solliciteren in Coronatijd

Solliciteren Coronacrisis

Tijdens deze lange Lockdown, waarin we thuiswerken en maximaal één persoon per dag mogen ontvangen, kan het vinden van een nieuwe baan extra moeilijk zijn. Toch draait de arbeidsmarkt ook nu nog steeds door! Hoewel het aantal vacatures door de Coronacrisis is gedaald, verschilt de impact van de crisis per sector en per regio. Er zijn nog steeds vacatures èn kansen op de arbeidsmarkt: in de zorg en ICT, maar ook bij gemeenten. Speciaal voor werkzoekenden 10 tips bij solliciteren in Coronatijd:  

Wat zit er tussen kracht en kwetsbaarheid?

Vorig jaar kwam ze bij me voor een loopbaantraject. Een krachtige professional, zich bewust van haar waarde in het vakgebied. Communicatief vaardig, stevig en vlot in haar denken en spreken. Al in het eerste gesprek werd duidelijk dat ze naast haar zakelijke succes flinke deuken had opgelopen in haar leven en nu ook in haar werk. Deuken die haar fundament hadden laten wankelen. Deuken die haar bewust hadden gemaakt van haar eigen kwetsbaarheid als mens en als collega.

Maak van je droom een doel

Wat als je droom zomaar uitkomt?

In mei 2019 schreef ik een blog over het hartsverlangen van mijn dochter om ooit in haar leven te kunnen genieten van een eigen paard. Het serieus nemen van deze droom, door haarzelf en door mij, bleek achteraf een belangrijk keerpunt te zijn!

Wegwijs in Talent loopbaancoaching

Hoe schoonheid kan voortkomen uit ‘imperfectie’…

Onlangs was ik een inleiding aan het voorbereiden voor vrijwilligerswerk dat ik doe, toen The Butterfly Circus in mijn gedachten kwam. Ik bekeek deze korte film en was opnieuw geraakt, net zoals de mensen aan wie ik het later die week liet zien. Hoofdrolspeler in deze korte film uit 2009 is Nick Vujicic, een bekende spreker en evangelist die geboren is zonder armen en benen. Hij gebruikt zijn levensverhaal om anderen te inspireren.

Blog Wegwijs in Talent

Wat is jouw hartsverlangen?

Het is meivakantie en de zon schijnt, maar mijn dochter van 12 is helemaal niet vrolijk. Ze heeft een droom, een hartsverlangen en het lijkt er niet op dat die in vervulling kan gaan.

Schitteren-met-je-talenten

Schitteren in je loopbaan?

“De Circustent” was met stip het meest favoriete lied van de kinderen in het koor dat ik een aantal jaren heb geleid. Een vrolijk lied met een mooie tekst over dat iedereen talenten heeft gekregen. Het leukste kwam op het eind met de zin: “laat iedereen maar zien waar je goed in bent!”. Na deze zin ging in de muziek het tempo omhoog en mochten alle kinderen hun kunsten laten zien.

Opstaan en schitteren in je loopbaan.

Het klinkt zo simpel, maar wat kan het een worsteling zijn om op te staan voor wie je zelf ècht bent. Gewoon doen, zou je zeggen. Want iedereen heeft z’n mooie en minder mooie kanten. En jij dus ook. Daarin ben je niet uniek.

wegwijs in talent cv templates

Tien tips voor een cv waar je trots op kunt zijn en gratis cv templates!

Uitdelen vind ik één van de leukste dingen die er is! Met de mensen in mijn netwerk deel ik graag tien tips voor een cv waar je trots op kunt zijn, gebaseerd op jarenlange ervaring “aan de andere kant van de tafel” als selectieadviseur en natuurlijk als loopbaancoach. Gebruik wat bij jou past en vergeet de rest.

Gratis tips ontvangen?

Laat hier je mailadres achter en ontvang een paar keer per jaar tips voor meer succes in jouw loopbaan. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Wegwijs in Talent

Nadja Ottens
info@wegwijsintalent.nl 
06-55883403

BTW nr. NL001401520B79
KvK nr. 53065131

© 2020  Wegwijs in Talent
(Alle rechten voorbehouden)

 

webdesign: Studio Sandra Gortemaker | Fotografie: Fotograaf Ilse