Skip to main content

Vakantielessen meenemen naar het komend seizoen?

De zomerperiode loopt ten einde. Ook mensen die bij ons een loopbaantraject doen, nemen in de zomer vaak even afstand van hun proces om lekker vakantie te vieren. Inmiddels heb ik weer een aantal gesprekken gevoerd, waarbij we ook hebben stilgestaan bij de vraag “Welke lessen uit jouw vakantie neem je mee naar het komend seizoen?”

Vakantielessen

Antwoorden die tot nu toe voorbij zijn komen: “bewust meer tijd doorbrengen met mijn gezin”, “in de vakantie merkte ik pas hoe moe ik was, dus ik ga keuzes maken om meer energie over te houden”, “ik weet waar ik over anderhalf jaar wil staan en ga daar naartoe werken”, “het is tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan” en “het is mooi geweest, maar ik ben blij met de structuur en de voldoening die mijn werk mij geeft”.

Kamperen

Zelf was ik vorige week nog een paar dagen met mijn man op een minivakantie in Drenthe. We stonden op een natuurkampeerterrein aan de rand van een bos met enorm veel ruimte en privacy. Op die plek (‘back to basic’ in een klein tentje zonder stroom of WiFi, met een vuurtje, (stille) tijd voor mijzelf en tijd voor elkaar) kwam ik weer tot de kern van wat voor mij belangrijk is.

Opgeruimd

Verblijven in de natuur heeft op mij een zelfde soort effect als opruimen. Er ontstaat in mijn hoofd een helderheid die mij helpt om te bepalen wat ik belangrijk vind, waar ik aandacht aan wil geven en wat ik nodig heb. Dat leidt vervolgens tot concrete keuzes.

Conclusies

Na onze vakantie kon ik dan ook de volgende conclusies trekken:

 • Ik heb nog steeds de allerleukste baan die ik mij kan voorstellen! Wat ben ik blij en dankbaar voor het contact met de mooie organisaties waarvoor ik mag werken en alle mensen (zakelijk en particulier) die ik mag begeleiden in hun loopbaan of ontwikkeltraject. Dat smaakt naar meer!
 • In september hoop ik mijn opleiding tot paardencoach af te ronden. Ik merk dat ik pas ruimte heb om daarvoor verdere plannen te maken als mijn examen achter de rug is. Dat mag ik nog even parkeren dus!
 • Met een man in de Gemeenteraad die ’s avonds veel weg is, maak ik de keuze om meer thuis te zijn voor onze jongste die nog thuis woont. Dat betekent stoppen met een project waar ik als vrijwilliger bij betrokken ben. Een goede en belangrijke keuze, waarbij ik ook even voel hoe lastig ik loslaten vind.

Deel je besluit!

Inmiddels zijn mijn besluiten gedeeld en dat geeft lucht. Weten waar mijn focus voor het komend seizoen ligt maakt het bovendien makkelijker om in de nabije toekomst keuzes te maken. In loopbaantrajecten geef ik mensen wel eens de opdracht mee om ‘beleid’ te maken. Dat geeft rust en houvast!

Welkom

Ben jij er aan toe om keuzes te maken die passen bij wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt? Of heb je behoefte aan meer focus en houvast in jouw loopbaan? Kom vrijblijvend kennismaken, dan kijken we of het klikt. Hier kan je zelf jouw gesprek inplannen. Van harte welkom!


Lees ook deze blogs:

 • Stressklachten? Ga wandelen!
 • Paardencoaching: verslag uit de praktijk
 • In beweging komen in je loopbaan
 • Je zou toch verwachten van een loopbaancoach dat ze empathisch is?
 • Uitgegroeid in je huidige baan?
 • Vakantielessen meenemen naar het komend seizoen?
 • Ik wens je vertraging!
 • Liefdewerk
 • Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?
 • Waar krijg jij energie van?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.