Skip to main content

Waar krijg jij energie van?

Een gezonde energiehuishouding is heel belangrijk, zowel in je werk als in je leven. Eén van de zaken die we vaak in kaart brengen in een loopbaantraject is wat energiebrengers en energievreters zijn. Als je dat voor jezelf helder hebt, kan je vervolgens kiezen waar je aandacht aan wilt schenken en welke dingen je misschien meer mag loslaten. Een belangrijke sleutel om dagelijks plezier van te hebben! Voor Eline en Nadja aanleiding om ons zelf eens af te vragen waar we energie van krijgen.

Gezonde energiehuishouding

Voor Nadja op dit moment een antwoord vanuit quarantaine. En dan wordt al snel duidelijk wat belangrijk is in je leven: “Ik merk nu hoeveel energie ik krijg van buiten zijn. Normaal gesproken ga ik zoveel mogelijk op de fiets van huis in Dalfsen naar kantoor in Zwolle. Een prachtige route over de dijk langs de Vecht. Mooi om de veranderingen van de seizoenen bewust mee te maken en erg fijn om mijn hoofd leeg te maken. Nu ik even aan huis gekluisterd zit mis ik mijn fietstochtjes! Gelukkig hebben we een hond die we uit mogen laten. Ook ga ik deze dagen ’s morgens heel vroeg hardlopen. In het donker! Dan kom ik in ieder geval (bijna) geen andere mensen tegen.”

Opschrijven helpt!

“Alleen al het opschrijven waar ik energie van krijg, maakt me weer even bewust van mijzelf. Zonder dat ik er nou zo zeer bij stil stond, klopt het helemaal! En het grappige is dat ‘buiten zijn’ een onderdeel is van een loopbaanverlangen dat ik heb. Ik volg momenteel een opleiding tot paardencoach en zou dat op termijn dolgraag combineren met mijn huidige coachpraktijk. Paardencoaching vindt natuurlijk buiten plaats, dus wat dat betreft past het helemaal!”

Ieder een eigen verhaal

Eline: “Ik krijg energie van interactie met andere mensen! Ik houd van de diversiteit in mensen met hun kennis, kwaliteiten, drijveren, passies en eigenaardigheden. Wat is het toch bijzonder dat er ruim 7,7 miljard mensen zijn op deze wereld en dat iedereen zijn eigen verhaal heeft.”

Samen groeien

“En ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal, waarom doe je zoals je doet en denk je zoals je denkt. Waarom ben jij nu op deze plek en waar zou je graag naar toe willen groeien. Als iemand door een loopbaangesprek weer een stapje verder komt in het ontwikkelen van zichzelf, dan ga ik met energie naar huis. Ik haal graag het beste uit mijzelf, maar wil er ook alles aan doen om anderen daarbij te helpen. Want groeien en ontwikkelen is het mooiste om samen te doen!”

Snak jij naar meer energie in jouw werk of leven?

In een loopbaantraject of talentontwikkeling krijg je inzicht in de sleutels die jou meer energie gaan opleveren. Meer weten? Je bent van harte welkom voor een gratis kennismaking, die je hier kunt plannen.


Lees ook deze blogs:

  • Stressklachten? Ga wandelen!
  • Paardencoaching: verslag uit de praktijk
  • In beweging komen in je loopbaan
  • Je zou toch verwachten van een loopbaancoach dat ze empathisch is?
  • Uitgegroeid in je huidige baan?
  • Vakantielessen meenemen naar het komend seizoen?
  • Ik wens je vertraging!
  • Liefdewerk
  • Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?
  • Waar krijg jij energie van?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.