Skip to main content

Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?

Er is een overvloed aan vacatures, dat is niks nieuws. Als je een nieuwe baan zoekt dan heb je het voor het uitkiezen! Op LinkedIn krijg je regelmatig berichtjes van recruiters, de kranten staan vol met vacatures en op social media lijkt elk bedrijf wel een vacature te hebben die bij jou zou kunnen passen. Genoeg te kiezen, maar hoe kies je de juiste vacature?

Vraag uit de praktijk

De afgelopen weken kwam deze vraag vaak voorbij tijdens onze loopbaangesprekken. Een net-afgestudeerde vrouw, een man van middelbare leeftijd en iemand met al heel wat werkervaring; de vraag kan iedereen bezig houden. Misschien speelt deze vraag ook bij jou. Op welke manier kan ik een duurzame keuze in mijn loopbaan maken? Hoe kies ik de juiste vacature? Hoe weet ik of ik mij thuis zal voelen in een organisatie? En hoe bepaal ik op welke vacature ik wel of niet ga solliciteren?

De sleutel is tijd

De sleutel waar wij keer op keer op uitkomen is tijd. Gun jezelf de tijd om stil te staan, om te twijfelen en om (samen) in kaart te brengen wat echt bij jou past.

Word geen puzzelstukje in de puzzel van iemand anders

Sta jij open een nieuwe baan of lijkt het gras misschien groener aan de overkant? Overvloed op de arbeidsmarkt vraagt van jou als werknemer om dichtbij jezelf te blijven. Daarvoor is het nodig dat je weet wat je kwaliteiten zijn en waar jij energie van krijgt. Waar word jij blij van? Welke werkzaamheden en organisaties passen bij jou? Let op dat je geen puzzelstukje wordt in de puzzel van iemand anders, maar blijf trouw aan je eigen wensen en behoeften. Dan weet je hoe jij de juiste vacature kiest!

Ook ontdekken hoe je de juiste vacature kiest?

Investeer in jezelf, investeer in je loopbaan! Je bent van harte welkom voor een kennismaking waarin we kijken of het klikt en bespreken waar we jou bij kunnen ondersteunen, zie https://www.wegwijsintalent.nl/gratis-kennismaking/


Lees ook deze blogs:

  • Stressklachten? Ga wandelen!
  • Paardencoaching: verslag uit de praktijk
  • In beweging komen in je loopbaan
  • Je zou toch verwachten van een loopbaancoach dat ze empathisch is?
  • Uitgegroeid in je huidige baan?
  • Vakantielessen meenemen naar het komend seizoen?
  • Ik wens je vertraging!
  • Liefdewerk
  • Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?
  • Waar krijg jij energie van?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.