Skip to main content

Stressklachten? Ga wandelen!

Stressklachten

Merk je dat je je werk niet goed kunt loslaten als je thuis bent? Blijft een negatieve opmerking van jouw collega ook in het weekend in je hoofd spoken? Heb je moeite met ontspannen? Voel je je overal verantwoordelijk voor? Als je last hebt van negatieve emoties of als je een last op je schouders ervaart, dan heeft dat invloed op je lichaam. Je kunt een opgejaagd gevoel hebben, moeite hebben met slapen of zelfs helemaal niet meer voelen wat jouw lichaam aangeeft. Dat zijn stressklachten.

Ziekmelden

Regelmatig komen mensen met stressklachten bij mij terecht. Soms staan ze op het punt om zich ziek te melden, soms zijn ze al weken of maanden thuis. Het eerste handvat dat ik ze geef is: ga wandelen!

Stresshormoon

Dat zit zo: bij prikkels en negatieve emoties maakt ons lichaam het stresshormoon cortisol aan. Dat helpt ons om op scherp te staan, bijvoorbeeld als we geconfronteerd worden met gevaar. Het is echter ongezond wanneer ons lichaam in constante staat van stress verkeert. Dan voel je op een gegeven moment niet eens meer hoe moe je bent. Maar er is goed nieuws! Ons lichaam zit zo prachtig in elkaar! Onderzoek heeft aangetoond dat na 30 minuten wandelen in de natuur ons lichaam het stresshormoon afbreekt! 

Afstand nemen

Veel mensen werken binnen en een groot deel daarvan heeft zittend werk achter een scherm. Wandelen biedt tegengewicht: even afstand nemen van al het moeten, een tandje terug, de natuur in en weer tot jezelf komen. Zo verminderen jouw stressklachten.

Wanneer ga jij wandelen? In de pauze, ’s avonds na het eten of ’s morgens vroeg? Plan het in en kom in beweging.

Stressklachten?

Heb jij of één van jouw medewerkers stressklachten en behoefte aan begeleiding? Neem dan contact op met Nadja Ottens of plan zelf een kennismakingsgesprek in de agenda van Wegwijs in Talent. Ook wandelcoaching behoort tot de mogelijkheden! Meer informatie: www.wegwijsintalent.nl Volg Wegwijs in Talent op Facebook of Instagram

Foto gemaakt tijdens mijn lunchpauze.


Lees ook deze blogs:

  • Stressklachten? Ga wandelen!
  • Paardencoaching: verslag uit de praktijk
  • In beweging komen in je loopbaan
  • Je zou toch verwachten van een loopbaancoach dat ze empathisch is?
  • Uitgegroeid in je huidige baan?
  • Vakantielessen meenemen naar het komend seizoen?
  • Ik wens je vertraging!
  • Liefdewerk
  • Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?
  • Waar krijg jij energie van?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.