Skip to main content

“We merken een duidelijke (gedrags-)verandering

bij de leidinggevende medewerkers, hetgeen

organisatiebreed zijn impact heeft.”

Training voor Leidinggevenden

Goed personeel vinden is lastig. Je wilt graag samen met jouw mensen de beste resultaten boeken. Hoe haal je het beste in jouw mensen naar boven? Wanneer leidinggevenden en professionals leren om doelgericht, krachtig en effectief te communiceren en leiderschap ontwikkelen, worden prestaties van jouw werknemers beter. Wegwijs in Talent helpt bedrijven te groeien.

Persoonlijk leiderschap

Deze training richt zich tot het middenkader van je bedrijf, een spilfunctie met een dubbele verantwoordelijkheid: Hoe zorg je dat de beoogde resultaten worden behaald terwijl mensen met plezier naar hun werk gaan? Deze verantwoordelijkheid vraagt persoonlijk leiderschap en inzicht in communicatietechnieken en gespreksvaardigheden. En dat is precies waar deze training om draait: investeren in duurzame inzetbaarheid.

Mensen aanspreken op gedrag

Wat ik regelmatig tegenkom zijn leidinggevenden die niet weten hoe ze mensen kunnen aanspreken. Dit leidt in de praktijk tot twee soorten gedrag: ze draaien om de hete brij heen òf ze blaffen medewerkers onbewust af. Ook kiezen zij ervoor om niet te delegeren, maar problemen zelf te blijven oplossen. Ze voeden hun medewerkers niet op, maar blijven operationeel zo betrokken dat ze zelf niet toe komen aan de volgende stap.

Praktisch en verrassend

In deze training ligt de nadruk op gespreksvaardigheden en zelfinzicht. Bewustwording van gedragsverandering, leren verantwoordelijkheden beleggen of effectiever communiceren, daar zijn allerlei modellen en oefeningen voor. Praktisch en verrassend.

Toon prijzen >

Training

max 4 pers.
 • rollenspellen
 • bij opdrachtgever
 • per dagdeel

€650,- excl. btw

Training

max 10 pers.
 • met 2e trainer/acteur voor rollenspellen
 • bij opdrachtgever
 • per dagdeel

€1300,- excl. btw

Met een doordachte en doeltreffende training helpt Wegwijs in Talent bedrijven te groeien.

Dit voorjaar trainde ik een team afdelingsmanagers in een productiebedrijf. Het bedrijf was de afgelopen jaren explosief gegroeid en daarmee ook het aantal mensen op hun afdelingen. Van een rol als ‘meewerkend voorman’ werden de afdelingsmanagers leidinggevenden. Ze moesten de operatie loslaten. Bovendien vroeg de omvang en de ambitie van het bedrijf nu om een professionelere manier van leidinggeven.

In de training zag je de mannen tot inzichten komen. Door te oefenen met praktijksituaties konden ze ervaren wat hen te doen stond om effectievere gesprekken met medewerkers te voeren. Ook werd duidelijk hoe ze medewerkers kunnen motiveren om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen.

Oefenen is uit je comfortzone stappen, met vallen, opstaan en met humor!

Wat leer je

 • Communicatietechnieken
 • Gespreksvaardigheden
 • Persoonlijk leiderschap

Voor wie

 • Leidinggevenden en professionals vanaf MKB en groter
 • Teams

Heb je nog vragen over deze training?