Skip to main content

Hoe schoonheid kan voortkomen uit ‘imperfectie’…

Wegwijs in Talent loopbaancoaching

Onlangs was ik een inleiding aan het voorbereiden voor vrijwilligerswerk dat ik doe, toen The Butterfly Circus in mijn gedachten kwam. Ik bekeek deze korte film en was opnieuw geraakt,

net zoals de mensen aan wie ik het later die week liet zien. Hoofdrolspeler in deze korte film uit 2009 is Nick Vujicic, een bekende spreker en evangelist die geboren is zonder armen en benen. Hij gebruikt zijn levensverhaal om anderen te inspireren.

Inspireren vanuit jouw levensverhaal

In The Butterfly Circus wordt prachtig zichtbaar hoe iedereen, ongeacht je levensverhaal, wat je over jezelf gelooft, je beperkingen of imperfecties, kan uitgroeien tot een inspiratiebron voor anderen. “Hoe groter de strijd hoe heerlijker de triomf” zegt de directeur van het Butterfly Circus.

In 4 stappen vrijheid tegemoet

De stappen die ik uit deze film haal vragen moed en vertrouwen. Ik herken ze in mijn eigen leven en in de trajecten van mensen die ik begeleid. Hoe word je nou van een rups een vlinder die plotseling uit zijn cocon de vrijheid tegemoet vliegt?

1 Sta op!

Het begint met zèlf opstaan, op je eigen voeten. Soms heb je daar bemoediging voor nodig: van andere mensen die zeggen “ik denk wel dat je het kunt”, of van God, die de waarheid over jou kent als geen ander,  of door positieve gedachten waardoor je gaat geloven dat je in beweging kunt komen. Dit is uiteindelijk een keuze die je alleen zelf kunt maken: wat geloof je over jezelf?

2 Zet een stap(je)

De volgende stap is gáán: in het diepe springen, het onbekende tegemoet treden. Gaan in vertrouwen, daar heb je een flinke dosis dapperheid voor nodig! Soms kan of durf je maar een heel klein stapje te zetten. Dat is niet erg! Je mag trots zijn op elk stapje dat je zet, hoe klein ook. Veel groeiprocessen bestaan uit een heleboel kleinere stapjes met gelukkig ook doorbraken of overwinningen.

3 Vieren

Vier je overwinningen! Heerlijk om in de film te zien hoe Nick kan juichen met zijn hele lijf. Dat mogen wij, dat mag jij ook doen! Geef woorden aan hoe je hebt geworsteld en wat je hebt ontdekt of bereikt en deel dit met je omgeving. Gedeelde dank is dubbele dank!

4 Een bron worden

Net als een rups die een vlinder is geworden, mag je uitvliegen: lichter en blijer. En kan je zomaar een inspiratiebron worden voor anderen.

Kortom: The Butterfly Circus, de moeite waard om even de tijd voor te nemen!

Welkom!

Ik wens je moed en vertrouwen toe in jouw leven. Loop je vast in je eigen proces, zit je in een ‘gouden kooi’ of kom je niet verder in je loopbaan? Dan ben je van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek!

Wegwijs in Talent loopbaancoaching
Wegwijs in Talent loopbaancoaching

Lees ook deze blogs:

  • Stressklachten? Ga wandelen!
  • Paardencoaching: verslag uit de praktijk
  • In beweging komen in je loopbaan
  • Je zou toch verwachten van een loopbaancoach dat ze empathisch is?
  • Uitgegroeid in je huidige baan?
  • Vakantielessen meenemen naar het komend seizoen?
  • Ik wens je vertraging!
  • Liefdewerk
  • Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?
  • Waar krijg jij energie van?

Reacties

Comments (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.