Skip to main content

Wat als je droom zomaar uitkomt?

Maak van je droom een doel

In mei 2019 schreef ik een blog over het hartsverlangen van mijn dochter om ooit in haar leven te kunnen genieten van een eigen paard. Het serieus nemen van deze droom, door haarzelf en door mij, bleek achteraf een belangrijk keerpunt te zijn!

Een actieplan maken

Na een bijzonder gesprekje onder een boom, waarover hier je kunt lezen, ging dochterlief geïnspireerd en vol goede moed aan de slag met een plan. Haar eerste doel was om mensen met een eigen paard te interviewen om informatie te krijgen over wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een eigen paard. Ze was op zoek naar ervaringen over verschillende soorten paarden, lusten, lasten, do’s en don’ts, voer- en dierenartskosten etc. Haar tweede doel was om zelf meer ervaring op te doen in het verzorgen van paarden naast de wekelijkse rijlessen bij de manege. We bedachten dat ze zich in de zomervakantie als vrijwilliger kon aanbieden bij een stal op Texel of een paardenopvang in Twente.

Hoopvolle reactie

Met wat hulp op de achtergrond begon ze met het benaderen van iedereen die we kennen met eigen paarden en de adressen die ze op het oog had voor vrijwilligerswerk. Ze wachtte vol spanning op de reacties. Voor het vrijwilligerswerk heeft ze tot op de dag van vandaag geen enkele reactie gekregen. Dat was teleurstellend, maar kan (helaas) ook gebeuren. Er kwam een tip naar iemand die paarden verzorgt, iets om nader te onderzoeken.

Vervolgens kwam er uit een andere hoek ineens een heel hoopvol bericht! Van iemand die ze had benaderd en die ook mijn blog al had gelezen. Deze vrouw schreef dat ze mogelijk iets voor mijn dochter zou kunnen betekenen. In haar kudde was namelijk een grote energieke pony die niet meer werd bereden maar die ze te leuk vond om weg te doen. Mijn dochter mocht komen kennismaken met Sioux (voor de paardenkenners onder jullie: een merrie, kruising tussen een Welsh en een Tinker, een roodschimmel). Wat een spannend bericht!

Wonderlijke ontwikkeling

Samen gingen we naar de boerderij in het buitengebied van ons dorp. De kennismaking in de stal was geweldig leuk. Wat een prachtig dier en superaardige mensen. Na een poosje rijden aan een longeerlijn mocht ze los op Sioux rijden in de bak. Een geweldige ervaring en heel anders dan een les op de manege. De hele zomer mocht mijn dochter zo vaak als ze wilde komen rijden en wennen aan dit nieuwe en bijzonder leuke paard. De eigenaren wilden kijken of het zou klikken. Nou, daar had mijn dochter geen twijfel over… wat een heerlijk eigenwijs, uitdagend, snel en leuk paard! Heel bijzonder en gaaf, maar wat was nu precies de bedoeling? We wisten het niet.

Eind augustus kwam onverwacht een heel royaal aanbod: Sioux mocht van mijn dochter worden en blijven wonen op haar vertrouwde plek in de kudde! Een eigen paard op je dertiende, terwijl je zelf in de nieuwbouw woont en je ouders geen verstand hebben van paarden! Wat een onverwachte en geweldige ontwikkeling! Een wonder denken wij! En wat is het genieten, Sioux is zo grappig en vol verrassingen. Mijn dochter leert ongelooflijk veel: leiderschap, consequent zijn, nieuwe manieren van rijden, … het is nog veel leuker dan ze dacht. En er komen weer nieuwe dromen en doelen: buitenritten, naar een oefencross. Maar eerst geniet ze van wat er nu is en kijkt ze met grote dankbaarheid en verwondering terug op een bijzonder proces van een droom die onverwacht snel uitkwam!

De kracht van dromen delen in je loopbaan

Dit mooie verhaal heeft parallellen met processen in loopbaantrajecten. Door de acties van mijn dochter ben ik opnieuw bevestigd in de kracht van het delen van je droom (ook op social media!), het benaderen van mensen in je eigen netwerk voor informatie, om ervaring op te doen, om vrijwilligerswerk te doen. Het brengt je verder in de richting van je doel, ook in je loopbaan! Natuurlijk is het verhaal van mijn dochter bijna te mooi om waar te zijn. Maar ook als je niet direct je antwoord krijgt of je doel bereikt kan jouw eigen netwerk je verder helpen.

Vraag altijd of mensen die je hebt benaderd je nog in contact kunnen brengen met iemand anders. Zo blijft het balletje rollen, word je steeds wijzer en kom je stap voor stap dichter bij je doel. Wat mijn dochter ook tegenkwam was het omgaan met de teleurstelling van geen reactie of antwoord krijgen. Dat is een ervaring die in mijn werk ook regelmatig voorbijkomt. Heel jammer, maar laat je niet ontmoedigen. De aanhouder wint! Net zoals mijn dochter één paard zocht, zoeken de meeste mensen maar één (droom)baan. Ik hoop dat dit verhaal je mag bemoedigen om jouw dromen na te jagen. Wonderen bestaan!

Kan jij wel wat hulp gebruiken om in beweging te komen voor jouw dromen? Of bij het vinden van die ene baan? Je bent van harte welkom voor een gratis kennismaking!  Plaats gerust een reactie onder dit bericht of vul dit contactformulier in.


Lees ook deze blogs:

  • Stressklachten? Ga wandelen!
  • Paardencoaching: verslag uit de praktijk
  • In beweging komen in je loopbaan
  • Je zou toch verwachten van een loopbaancoach dat ze empathisch is?
  • Uitgegroeid in je huidige baan?
  • Vakantielessen meenemen naar het komend seizoen?
  • Ik wens je vertraging!
  • Liefdewerk
  • Hoe kies je de juiste vacature in tijden van overvloed?
  • Waar krijg jij energie van?

Reacties

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.