Wat zit er tussen kracht en kwetsbaarheid?

Vorig jaar kwam ze bij me voor een loopbaantraject. Een krachtige professional, zich bewust van haar waarde in het vakgebied. Communicatief vaardig, stevig en vlot in haar denken en spreken.

Deuken

Al in het eerste gesprek werd duidelijk dat ze naast haar zakelijke succes flinke deuken had opgelopen in haar leven en nu ook in haar werk. Deuken die haar fundament hadden laten wankelen. Deuken die haar bewust hadden gemaakt van haar eigen kwetsbaarheid als mens en als collega. Ze had de verleiding weerstaan om door te gaan op eigen kracht en had tijd genomen voor herstel. We spraken over belangrijke bouwstenen van haar fundament: waarden van waaruit ze wil leven en hoe ze betekenis kan geven aan ervaringen van kwetsbaarheid.

Sleutel naar de toekomst

Ze had zichzelf leren kennen zowel in al haar daadkracht als in al haar angst en twijfel en vroeg zich af hoe ze deze twee uitersten met elkaar zou kunnen verbinden. Ze vroeg me letterlijk “wat zit er tussen kracht en kwetsbaarheid?”. Pas tijdens ons afscheid bij de deur borrelde een antwoord bij me naar boven: “Tussen kracht en kwetsbaarheid zit vertrouwen!”. Die kwam binnen, bij haar en bij mezelf. Het werd voor haar de sleutel naar de toekomst, zowel zakelijk als privé: vertrouwen.

Kracht en kwetsbaarheid naast elkaar

De laatste maanden tijdens Corona werd ik zelf bepaald bij mijn krachtige en mijn kwetsbare kant. Veerkracht die ontstond toen ik was teruggeworpen op mijn basis. Eigenlijk een prettige ervaring van tevredenheid met het leven in kleine kring. Onze twee oudste studerende kinderen tijdelijk weer terug in het nest: bonustijd als gezin. De kracht van relaties, van meeleven, van de natuur, van conditie opbouwen, van creativiteit. Tegelijkertijd was er een besef van kwetsbaarheid, vooral door het nieuws dat zo raakte: kwetsbaarheid van gezondheid, onze beperkte controle over het leven, donkere wolken boven de toekomst en de economie. Ik heb ervaren dat het naast elkaar kan bestaan: genieten van kracht en de rauwe confrontatie met kwetsbaarheid.

Lied van vertrouwen

In deze tijd zingt onze zoon dit lied, terwijl hij zichzelf begeleidt op de piano. Meerdere keren per dag en het raakt mijn hart telkens weer. Het refrein “I let out the sails of my heart”, ik zet de zeilen van mijn hart open. (of zoals Wikipedia zegt: “Door de schoot te vieren kan het zeil verder uitstaan”) Een lied van vertrouwen, in het leven, in jezelf, in wie je bent, in de toekomst of in God. Dat is wat ik jou en mezelf toewens in alle omstandigheden. Of je nu de wind in de zeilen hebt of juist alle zeilen moet bijzetten, je mag kiezen voor vertrouwen. Een goede zomer gewenst en geniet van dit prachtige lied!


Lees ook deze blogs:

  • Wegwijs in Talent bestaat 10 jaar!
  • Loopbaan in beeld: van Beleidsontwikkelaar tot Miss TuinBoon!
  • Wat is de beste stap in mijn carrière?
  • Hoe vind ik een baan die bij mij past?
  • Stilstaan en de Stille Week
  • 10 tips bij solliciteren in Coronatijd
  • Wat zit er tussen kracht en kwetsbaarheid?
  • Wat als je droom zomaar uitkomt?
  • Hoe schoonheid kan voortkomen uit ‘imperfectie’…
  • Wat is jouw hartsverlangen?

Reacties

Comments (4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis tips ontvangen?

Laat hier je mailadres achter en ontvang een paar keer per jaar tips voor meer succes in jouw loopbaan. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Wegwijs in Talent

Nadja Ottens
info@wegwijsintalent.nl 
06-55883403

BTW nr. NL001401520B79
KvK nr. 53065131

© 2020  Wegwijs in Talent
(Alle rechten voorbehouden)

 

webdesign: Studio Sandra Gortemaker | Fotografie: Fotograaf Ilse