Hoe vind ik een baan die bij mij past?

Nieuwe baan

Met deze vraag kwam een vlotte veertiger een maand of vijf geleden bij mij op kantoor. Hij was na zijn studie blijven werken in het bedrijf waar hij zijn afstudeeronderzoek had gedaan.

Loyaal

Een mooi bedrijf met innovatieve technieken waar hij met veel plezier onderdeel van uitmaakte. De jaren vlogen voorbij, het bedrijf groeide en hij ontwikkelde zich naar een senior rol.Het laatste jaar was er veel veranderd: een collega waarmee hij jarenlang had samengewerkt vertrok naar een ander bedrijf, er werden meerdere schoolverlaters aangenomen en het bedrijf veranderde van eigenaar. En zijn baan, die jarenlang had gepast ‘als gegoten’, begon te knellen. Hij sliep slecht, ging met tegenzin naar zijn werk en was na een werkdag uitgeblust. Het duurde een poos voordat hij aan de bel trok, want hij was loyaal aan het bedrijf en bovendien een doorzetter.

Loopbaantraject

In het loopbaantraject dat hij volgde zijn we begonnen met aandacht geven aan zijn vitaliteit. Want zonder energie is solliciteren lastig, laat staan starten in een nieuwe baan. Na het eerste gesprek begon hij met dagelijks een flink stuk te wandelen en maakte hij afspraken met zijn leidinggevende over zijn inzetbaarheid. Dat gaf lucht en meer energie. Nadat hij aan de slag was gegaan met loopbaanopdrachten, kwamen we er achter wat hij de afgelopen jaren was kwijtgeraakt in zijn werk. Voor hem was dat een klein hecht team, projecten waarin hij van A-Z voor klanten kon werken en de ruimte om maatwerk te leveren.

Beren op de weg

Nadat we goed in kaart hadden gebracht wat hij wilde en welke toegevoegde waarde hij te bieden had, maakten we een professioneel cv. Hij blij en ik ook tevreden. Klaar om de vertaalslag te maken naar de arbeidsmarkt. En daar werd het even heel spannend. Het bleek een grote stap te zijn om, na jaren verbonden te zijn geweest aan zijn werkgever, nu te gaan solliciteren. Er was tijd, inzicht en geduld voor nodig voordat hij de stoute schoenen aantrok om te reageren op een vacature.

Succes op de arbeidsmarkt

Doordat hij zijn persoonlijke arbeidsmarkt in kaart had gebracht, wist wat hij wilde èn wat hij te bieden had, kon hij heel gericht solliciteren. Bij de tweede sollicitatie was het raak. Samen bereidden we het sollicitatiegesprek voor en hij kwam goed beslagen ten ijs. En met resultaat, want er was een match! Na een heel proces van accepteren, inzichten opdoen, drempels nemen en loslaten voelde hij dat het goed was. Dit is de baan die bij hem past.

Durf jij het aan?

Een baan die echt bij je past geeft nieuw perspectief, ’s ochtends zin hebben om naar je werk gaan en ’s avonds met energie en voldoening thuiskomen. Het kan. Echt! Ook voor jou. Wil jij samen op onderzoek gaan om te ontdekken welke baan echt bij jou past? Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek die je hier zelf kan inplannen!


Lees ook deze blogs:

  • Wegwijs in Talent bestaat 10 jaar!
  • Loopbaan in beeld: van Beleidsontwikkelaar tot Miss TuinBoon!
  • Wat is de beste stap in mijn carrière?
  • Hoe vind ik een baan die bij mij past?
  • Stilstaan en de Stille Week
  • 10 tips bij solliciteren in Coronatijd
  • Wat zit er tussen kracht en kwetsbaarheid?
  • Wat als je droom zomaar uitkomt?
  • Hoe schoonheid kan voortkomen uit ‘imperfectie’…
  • Wat is jouw hartsverlangen?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis tips ontvangen?

Laat hier je mailadres achter en ontvang een paar keer per jaar tips voor meer succes in jouw loopbaan. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Wegwijs in Talent

Nadja Ottens
info@wegwijsintalent.nl 
06-55883403

BTW nr. NL001401520B79
KvK nr. 53065131

© 2020  Wegwijs in Talent
(Alle rechten voorbehouden)

 

webdesign: Studio Sandra Gortemaker | Fotografie: Fotograaf Ilse